Γίνετε μέλος στο anro.gr και αποκτήστε το προνόμιο της άμεσης ενημέρωσης σχετικά με τη δράση μας.
INTERACT FRONTIERS – «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟς INTERREG – Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΟς ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟς ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗς ΤΟΥ»
Απρίλιος, 2008
Στα πλαίσια υλοποίησης του διακρατικού προγράμματος Interact frontiers –“Successful Interreg Project Planning and Implementation – The Case of Remote Areas, Επιτυχής Σχεδιασμός και Πραγματοποίηση  Προγραμμάτων Interreg – η Περίπτωση των Απομακρυσμένων Περιοχών”, πραγματοποιήθηκε  εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Υλοποίηση προγράμματος INTERREG – η οικονομική διαχείριση ενός έργου και ο κύκλος χρηματοδότησής του», που  διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Ροδόπης – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.  στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης  στις  22 Απριλίου 2008.

Ομιλητές του σεμιναρίου ήταν ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης, στέλεχος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Παναγιώτης Κουδουμάκης και η προϊσταμένη της Μονάδας Δέλτα στην Αρχή Πληρωμής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Μαρία Πουλάκη ενώ αποδέκτες του σεμιναρίου στελέχη των τοπικών φορέων που ενημερώθηκαν για την εμπειρία του Interreg στις απομακρυσμένες περιοχές. Ο κ. Κεφαλίδης μίλησε για το ρόλο των Αναπτυξιακών Εταιρειών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη των απομακρυσμένων περιοχών καθώς και στο ρόλο της Αναπτυξιακής μέσα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, εξηγώντας ότι μέσα από το Frontiers μέτρησαν κατά πόσο οι τοπικές κοινωνίες αποδέχονται τα προγράμματα που εφαρμόζουν.

Η κ. Πουλάκη αναφέρθηκε στις πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουν τοπικοί φορείς και τελικοί αποδέκτες προκειμένου να υλοποιήσουν χωρίς προβλήματα προγράμματα Interreg. Η ομιλία της αφορούσε κυρίως την εμπειρία από τη διαχείριση και τα προβλήματα ιδιαίτερα των έργων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, ποια ήταν αυτά αλλά και τις πρακτικές που μπορούν να υιοθετηθούν στα πλαίσια της επόμενης προγραμματικής περιόδου κατά την υλοποίηση των έργων, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα που θα οδηγήσουν και στην περικοπή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
εμφάνιση φωτογραφιών εμφάνιση φωτογραφιών εμφάνιση φωτογραφιών εμφάνιση φωτογραφιών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
+30 25310 34071
+30 25310 34073 Fax
© 2008, Αναπτυξιακή Ροδόπης ΑΕ | Νομικό Σημείωμα | Ισολογισμός 2016
Υλοποίηση © Πάτσαρης Σ. Παναγιώτης