Γίνετε μέλος στο anro.gr και αποκτήστε το προνόμιο της άμεσης ενημέρωσης σχετικά με τη δράση μας.
MEDPACT - 5Η ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Φεβρουάριος, 2008
Στις 25-26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 5η Διακρατική Συνάντηση του προγράμματος MEDPACT στην Κομοτηνή. Επικεφαλής εταίρος του προγράμματος είναι ο Δήμος Κομοτηνής και οι άλλοι εταίροι ο Δήμος Γιάλοβα  της Τουρκίας, ο Δήμος Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, ο Δήμος Ελ Ταρφ Σουαρέκ  της Αλγερίας και ο Δήμος Ούστι Ναντ Λάμπεμ της Τσεχίας, ενώ συμμετέχουν οι Αναπτυξιακή Ροδόπης, ο Δήμος Μπέογλου από την Τουρκία και δύο Μ.Κ.Ο από Αλγερία και Τσεχία.

Στις 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε  τεχνική σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η δημοτική πολιτική  και οι κύριες  ενέργειες των εταίρων  αναφορικά με τις μειονεκτικές ομάδες, σε σχέση με τις δράσεις του προγράμματος και σχετικά με τον προγραμματισμό των επόμενων πρωτοβουλιών.

Το πρόγραμμα προτείνει μια καινοτόμο προσέγγιση στην πλήρη ένταξη των ειδικών πληθυσμιακών ομάδων στον κοινωνικό ιστό των περιοχών που διαμένουν, με την προσέγγιση αυτών των ομάδων με την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα τη δημοτική αυτοδιοίκηση.

 Στις 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Πολυλειτουργικό Κέντρο, στο Διαπολιτισμικό Παιδικό Σταθμό, στους οικισμούς Νέας Μοσυνούπολης και Ηφαίστου, όπου οι εταίροι ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους ζωή αυτοί οι άνθρωποι καθώς και για τις κοινωνικές υπηρεσίες που διαθέτει ο δήμος Κομοτηνής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνεδρίασε η Συντονιστική  Επιτροπή του προγράμματος, όπου και παρουσιάστηκε η τεχνική και οικονομική αναφορά , ενώ καθορίστηκαν  οι επόμενες συναντήσεις, παρουσία του επιβλέποντος του έργου από την Ε.Ε. κ. Μούσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
+30 25310 34071
+30 25310 34073 Fax
© 2008, Αναπτυξιακή Ροδόπης ΑΕ | Νομικό Σημείωμα | Ισολογισμός 2016
Υλοποίηση © Πάτσαρης Σ. Παναγιώτης