Γίνετε μέλος στο anro.gr και αποκτήστε το προνόμιο της άμεσης ενημέρωσης σχετικά με τη δράση μας.
INTERACT FRONTIERS-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΕΠΙΤΥΧΗς ΣΧΕΔΙΑΣΜΟς ΠΡΟΤΑΣΗς ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ INTERREG»
Φεβρουάριος, 2008
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο για τοπικούς φορείς και τελικούς αποδέκτες που διοργανώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2008 στην αίθουσα συνεδριάσεων  του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, στα πλαίσια του διακρατικού προγράμματος Interact Frontiers.

Το  θέμα του σεμιναρίου ήταν «Επιτυχής σχεδιασμός πρότασης στα πλαίσια του INTERREG» και  ομιλητές οι κύριοι Αθανάσιος Καραμόσχος, Παναγιώτης Κουδουμάκης, Στάθης Κεφαλίδης και Δημήτρης Γκαρτσώνης.

Στην επιλογή της κατάλληλης ιδέας ενός προγράμματος, αλλά και στον σχεδιασμό ενός προγράμματος Interreg αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Καραμόσχος, σύμβουλος σε  αναπτυξιακά προγράμματα και σε προγράμματα του INTERREG.

Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης  ήταν η συλλογή πληροφοριών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που ήδη έχουν υλοποιηθεί στην Ευρώπη και με τον τρόπο αυτό να βελτιωθούν οι πολιτικές και οι τρόποι υλοποίησης των προγραμμάτων INTERREG. Το πρόγραμμα προσπαθεί να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη λιγότερο ευνοημένων περιφερειών, με σκοπό να μπορέσουν αυτές να προσεγγίσουν τους κοινοτικούς μέσους όρους από πλευρά δεικτών.

Μεγάλη έμφαση στο πρόγραμμα INTERREG δίνεται στη διασυνοριακή συνεργασία και κατ’ επέκταση στην διαπεριφερειακή συνεργασία των περιοχών και των συνόρων που έχει επεκταθεί σε ολόκληρες ζώνες.

Σύντομα αναμένεται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα της λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας. Για την περιοχή αυτή  σύμφωνα με τον κ. Καραμόσχο το INTERREG είναι κλειδί επιτυχίας, ώστε να κερδίσει η περιοχή το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη και εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
εμφάνιση φωτογραφιών εμφάνιση φωτογραφιών εμφάνιση φωτογραφιών εμφάνιση φωτογραφιών εμφάνιση φωτογραφιών εμφάνιση φωτογραφιών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
+30 25310 34071
+30 25310 34073 Fax
© 2008, Αναπτυξιακή Ροδόπης ΑΕ | Νομικό Σημείωμα | Ισολογισμός 2016
Υλοποίηση © Πάτσαρης Σ. Παναγιώτης