Γίνετε μέλος στο anro.gr και αποκτήστε το προνόμιο της άμεσης ενημέρωσης σχετικά με τη δράση μας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΗΜΕΡΙΔΩΝ “ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟς LEADER ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗς” ΚΑΙ “ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟς LEADER ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗς”
Δεκέμβριος, 2015
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4
Το Σάββατο στις 05/12/2015 ολοκληρώθηκαν οι δύο ημερίδες που διοργάνωσε η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗΣ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κομοτηνής, με θέμα η πρώτη την “Προβολή του τοπικού προγράμματος Leader Νομού Ροδόπης” και η δεύτερη που ακολούθησε αμέσως μετά με αντικείμενο την “Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τοπικού προγράμματος Leader Νομού Ροδόπης”.


Οι ημερίδες διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  (Αξονας 4: Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER).


Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου, στα πλαίσια της πρώτης Ημερίδας “Προβολή του τοπικού προγράμματος Leader Νομού Ροδόπης”, το κοινό είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τις δράσεις την Τοπικής Ομάδας Leader της Αναπτυξιακής Ροδόπης από τον Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής Ροδόπης – Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α και Συντονιστή του προγράμματος LEADER Ν. Ροδόπης κο Στάθη Κεφαλίδη, για τις διαδικασίες Διαχείρισης των επενδυτικών σχεδίων Leader από τον κο Νίκο Καπούλα, Γεωπόνο της Ομάδας Leader στην Αναπτυξιακή Ροδόπης, για το θέμα της «Τοπικής Ανάπτυξης vs Παγκοσμιοποίηση» από τον κο Δημήτρη Μιχαηλίδη, Δημοσιογράφο στα AGRONEΑ. Μία επίσης ειδική ενότητα αποτέλεσε η παρουσίαση της περίπτωσης εκπόνησης του Τοπικού Προγράμματος Leader στη Λεμεσό της Κύπρου από τον Δρ Σπύρο Αβδημιώτη, Μέλος ΕΠ/ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ερευνητικό Συνεργάτη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στην παρουσίαση με θέμα: «Η περίπτωση της Κύπρου: Η εκπόνηση ενός κοινά αποδεκτού παραγωγικού μοντέλου και η εφαρμογή του στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER».


Στη δεύτερη ημερίδα “Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τοπικού προγράμματος Leader Νομού Ροδόπης”, η κα Μαρία Γεωργιτσοπούλου, Δ/ντρια Τεχνικών Εφαρμογών Αναπτυξιακής Ροδόπης – Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α, Μηχανικός προγράμματος LEADER Ν. Ροδόπης αναφέρθηκε στο πλήθος των επενδυτικών σχεδίων που ενισχύθηκαν από το πρόγραμμα, ενώ επενδυτές όπως η εκπρόσωπος της Δ. Ζαμπογιάννη Ο.Ε., ο Πρόεδρος του Mορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσάνων, κος Νάκος Γιώργος, και ο κ. Βολτσίδης Ιωάννης της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ‘Μικρός Διάκοσμος’’ παρουσίασαν την εμπειρία τους από το Leader N.Ροδόπης.


Την ημερίδα έκλεισαν οι παρουσιάσεις των προωθητικών εργαλείων που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του Τοπικού Προγράμματος LEADER ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  (DVD, Λεύκωμα και Οδηγός Προώθησης της Μαρώνειας) από τους ανάδοχους προμηθευτές. Ευχάριστη νότα αποτέλεσε η παρουσία μελών των πολιτιστικών συλλόγων του νομού που πλαισίωσαν τις ημερίδες φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές του συλλόγου τους.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
εμφάνιση φωτογραφιών εμφάνιση φωτογραφιών εμφάνιση φωτογραφιών εμφάνιση φωτογραφιών εμφάνιση φωτογραφιών
+30 25310 34071
+30 25310 34073 Fax
© 2008, Αναπτυξιακή Ροδόπης ΑΕ | Νομικό Σημείωμα | Ισολογισμός 2016
Υλοποίηση © Πάτσαρης Σ. Παναγιώτης